Rezan Has Müzesi ve Yaşam Boyu Eğitim Akademisi; kültür varlıklarını tanıyan, sevme ve koruma bilincine sahip, geçmişi öğrenerek bugünü ve geleceği ilişkilendiren nesiller yetiştirmek hedefiyle çocuklarımız için birbirinden renkli eğitim atölyeleri düzenliyor. Yaratıcı düşünce sistemini geliştiren, yaşayarak, oynayarak ve eğlenerek öğrenmeyi sağlayan bu atölyelerde çocuklarımız aynı zamanda gözlem, mantık, yaratıcılık, hayal gücü ve beğeni duygusunu geliştiriyorlar.
Haydi, küçük arkeologlar! Geçmişe eğlenceli yolculuğumuz başlasın!
Evvel Zaman İçinde Boncuk Atölyesi – 9 Mayıs 2021
Geçmişe Mektubum Var Atölyesi – 16 Mayıs 2021
Restorasyon Atölyesi – 23 Mayıs 2021
Antik Takı Tasarımı Atölyesi – 30 Mayıs 2021
*Katılım ücretlidir
Evvel Zaman İçinde Boncuk Atölyesi
9 Mayıs 2021, Pazar – Saat: 14.00-15.00
Evvel Zaman İçinde Boncuk atölyesinde çocuklarımızla geçmişe yolculuğa çıkıyoruz. Boncuğun tarihini konuşup, kil ve oyun hamurlarından değişik boy ve ebatta boncuklar yapıyoruz hep birlikte. Kim bilir, belki de bu boncuklardan sevdiklerimiz için hediyeler yaparız…
Malzemeler
*İşaretli malzemeler katılımcıya gönderilecek olan atölye kutusunda yer alacaktır. Diğer malzemelerin katılımcı tarafından temin edilmesi gerekmektedir.
Kil*
Şekillendirme çubuğu*
Önlük*
İp
Oyun hamuru
Kâğıt havlu
Geçmişe Mektubum Var Atölyesi
16 Mayıs 2021, Pazar – Saat: 14.00-15.00
Çok eski zamanlarda hepsi birbirinden farklı alfabeler varmış, tıpkı bugün gibi… Hepsi de o zamanın insanlarının iletişimi için vazgeçilmezmiş. Bizler de bugün harflere, harflerin tarihine göz atıp; geçmişte yaşamış uygarlıklara mesaj göndereceğiz. Onlardan gelen yazıları çözmeye çalışacağız hep birlikte…
Malzemeler
*İşaretli malzemeler katılımcıya gönderilecek olan atölye kutusunda yer alacaktır. Diğer malzemelerin katılımcı tarafından temin edilmesi gerekmektedir.
Kil*
Şekillendirme çubuğu*
Önlük*
Antik Grek yazı örneği*
Kâğıt havlu
Restorasyon Atölyesi
23 Mayıs 2021, Pazar – Saat: 14.00-15.00
Eski uygarlıklardan günümüze gelen eserlerin çoğu toprak altından nasıl büyük bir özen ve zahmetle çıkarılıyor, biliyor musunuz? Üstelik bu eserlerin çoğu parçalanmış ve kırık olarak gün ışığına kavuşuyor. Peki, bunları kimler tamir ediyor dersiniz? Merakınızı gidermek için buradayız. Hem bunları konuşmak hem de küçük restorasyon çalışmaları yapmak için atölyemizde buluşuyoruz!
Malzemeler
*Malzemelerin katılımcı tarafından temin edilmesi gerekmektedir.
A4 boyutunda 3-4 adet beyaz karton,
Renkli keçeli kalemler
Makas
Antik Takı Tasarımı Atölyesi
30 Mayıs 2021, Pazar – Saat: 14.00-15.00
Geçmişte erkekler, kadınlar ve çocuklar bir sürü takı takmışlar. Hepsi birbirinden renkli, hepsi birbirinden güzel… Bunlara benzer takıları bugün de kullanıyoruz. Acaba, kendi takımızı yapmak istesek bu ne olurdu? Kendi takımızı nasıl tasarlardık? Gelin, takının tarihteki eğlenceli yolculuğunu atölyemizde hep birlikte keşfedelim.
Malzemeler
* Malzemelerin katılımcı tarafından temin edilmesi gerekmektedir.
A3 boyutunda beyaz ya da renkli karton
Tuvalet kâğıdı rulosu kartonu
Folyo kâğıt
Makas
Sıvı ve stick yapıştırıcı
Dikiş ipliğinden daha kalın ip
Mercimek, pirinç, şehriye vb. malzemeler
Süsleme için renkli kâğıtlar
Eğitmen Bilgisi
EDA DERECİ
İllüstratör / Tasarımcı / Müze Eğitmeni
Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden lisans derecesinde mezun oldu. Doğa Koruma alanında çalışan çeşitli vakıf ve derneklerin özellikle çocuklarla gerçekleştirdiği eğitim projelerinde koordinatör olarak görev aldı. Çalışmalarını sanat odaklı devam ettirdi. Çocuk alanındaki yayınlara illüstrasyon desteği verdi. Yaklaşık yedi yıldır başta kurucusu ve tasarımcısı olduğu 4 Oda Sanat Atölyesi olmak üzere illüstrasyon ve tasarım odaklı çalışmalar yapmaktadır. Farklı kurumlarla işbirliği içinde, çeşitli sanat ve eğitim projelerinde yer alarak çocuklarla ve yetişkinlerle sanat atölyeleri gerçekleştirmiştir.
Müzecilik alanında eğitim odaklı çalışma deneyimine sahiptir.Güncel sergiler kapsamında Söz Danışmanlık ile birlikte Sakıp Sabancı Müzesi; İzmir Arkas Sanat Merkezi ile atölye çalışmaları gerçekleştirdi.Daha sonra Rezan Has Müzesi’nde arkeoloji odaklı eğitim programlarının içeriklerinin planlanması ve atölye çalışmalarının yürütücülüğünü üstlendi.Son olarak, Koç Üniversitesi Sarat Projesi kapsamında Arkeolojik Varlıkların Korunması ve Kurtarılması eğitimini tamamladı.
Çocuk kitapları illüstrasyonu ve müzecilik alanındaki çalışmalarına devam etmektedir.