22 Kasım 2007 – 25 Kasım 2007
Konferans süresince, konusunda uzmanlaşmış yerli ve yabancı eğitmenler tarafından verilen, çeşitli malzeme ve teknikleri içeren uygulamalı eğitim seminerleri yoğun ilgi gördü. Bu eğitimlerde sıcak cam tekniği ile cam boncuk yapımı, kum ile boncuk işleme tekniği, metal kil tekniği, keçe ile takı yapımı, mine tekniği gibi birçok değişik teknik öğretildi.
Konferans ile bağlantılı olarak Kadir Has Üniversitesi’nde, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen boncuk sanatçılarının ürünlerini sergiledikleri boncuk pazarı konferans süresince geç saatlere kadar açık kaldı.
Etkinlik kapsamında gerek Kadir Has Üniversitesi’nde, gerekse Kadir Has Vakfı sponsorluğunda İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde boncuk temalı sergiler düzenlendi. “Koleksiyon’dan Kreasyona Boncuk” adlı sergide, Anadolu’da boncuk kullanım tarihini gözler önüne seren, Prehistorik Dönem’e tarihlenen eserlerin yer aldığı serginin yanı sıra; Uluslararası cam ustalarının ve Arizona Boncuk Müzesi’nin bir araya getirdiği “Trajectories” isimli cam boncuklardan oluşan ve 70’e yakın cam ustasının elinde şekillenmiş boncukların da izlenebildiği iki sergi boncuk meraklılarının yoğun ilgisini gördü. Kadir Has Vakfı ise; İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde açılan “Boncuk, İnanç, Güç ve Güzellik” isimli serginin sponsorluğunu üstlenerek, daha önce hiç gün ışığına çıkmamış boncuk ve boncuk temalı buluntulardan örnekler sergilenmesini sağladı.
Sibel Sonmaz
Evvel Zaman İçinde Boncuk
Çocuklar için özel olarak hazırlanan, Boncuğun tarihinin, gelişiminin ve kullanım alanlarının anlatıldığı “Koleksiyondan Kreasyona Boncuk” sergisi için hazırlanan 16 sayfalık eğitici çocuk kitabı.
16 Sayfa, Türkçe, Ocak 2008
ISBN: 978-975-8919-33-8