header image
Next Event

Anadolu Dilleri ve Kültürleri Paneli VI

27 Şubat 2025, 14.00-15.00
Rezan Has Müzesi

Kayıp Dillerin Fısıldadıkları III Online Sergisi kapsamında düzenlenen “Anadolu Dilleri ve Kültürleri Panel Serisi” devam ediyor.

Panel serisinin altıncısı İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü, Eskiçağ Tarihi Ana Bilim Dalı’ndan Doktorant Ali Oğuz Bozkurt’un konuşmasıyla 27 Şubat 2025 Perşembe günü Rezan Has Müzesi’nde gerçekleşecektir.

Ali Oğuz Bozkurt “Nil Vadisi’nin Antik Dili: Arkaik Mısırcadan Kıptçaya Eski Mısır’ın Dili ve Yazı Sistemleri” başlıklı konuşmasında dünyanın en eski yazılı dillerinden biri olan Mısırca üzerine konuşacaktır. Panelde Mısırcanın ilk kez ortaya çıktığı MÖ 3000’lerin sonundan 19. yüzyıla kadarki serüvenine ve Eski Mısır uygarlığına değinilecektir. Mısırcanın yazımında kullanılan Mısır hiyeroglif yazısı başta olmak üzere yazı sistemleri, Eski Mısır edebiyatı ve Mısır’ın antik yazı sistemlerinin unutulmasından sonra yeniden çözülme süreci de panelde tartışılacaktır.

* Panel dili Türkçedir. Katılım herkese açık ve ücretsizdir.

Panel – 27 Şubat Perşembe, Saat 14.00-15.00

Moderatör/Danışman:
Prof. Dr. Hüseyin Sami Öztürk – Marmara Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Tarih Bölümü, Eskiçağ Tarihi Ana Bilim Dalı

Konuşmacı:
Ali Oğuz Bozkurt – İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü, Eskiçağ Tarihi Ana Bilim Dalı)

Loader Yükleniyor...
EAD Logo Yüklenmesi uzun mu sürüyor?

Reload Belgeyi yeniden yükle
| Open Yeni sekmede aç